Domů

Případy zákazníků

Vybraná říjnová výloha

  • Zákazník:
  • Moduly:
  • Objem nádoby:
  • Místo:
  • Soukromé
  • Chladničky na víno Pevino a stojany na víno Caverack
  • Přibližně 350 lahví
  • Fredericia - Denmark

8 metrů čtverečních luxusního vína

Každý měsíc vybíráme vitrínu měsíce. Může se jednat o vinařský sklep, vinařskou místnost nebo krásnou instalaci chladničky na víno.

Spojení funkčnosti a estetiky

Existuje jen málo věcí v životě, které lze srovnat s potěšením, které vzniká, když vstoupíte do vinařské místnosti plné lahodného vína a dobrého smyslu pro funkčnost i estetiku. Takhle se Morten a jeho žena cítí, když vstoupí do své vinařské místnosti, kterou společnost Wineandbarrels pomohla zařídit.

Pro mnoho milovníků vína, včetně vítěze říjnové vitríny, byl sen o vyhrazené vinařské místnosti nebo vinném sklepě vždy v pozadí jejich mysli. Když se Morten a jeho žena rozhodli koupit nový dům, myšlenka vytvořit takovou místnost byla součástí jejich úvah.

Měli možnost vyzdobit ve svém novém domě tradiční vinařský sklep i vinařskou místnost, ale volba padla na vinařskou místnost uvnitř domu a důvod byl poměrně jednoduchý: přístupnost. Pro Mortena bylo důležité, aby jeho vinařství sloužilo nejen jako místo pro skladování vína, ale mělo také praktickou funkci. Mělo to být místo, které skutečně používali a kde si mohli vychutnat své víno.

„S vinařskou místností jsme velmi spokojeni“

Morten

Estetický a funkční design

Vinařská místnost byla proto zařízena jako prodloužení kuchyňsko-obývacího pokoje s velkými okny s výhledem na obývací pokoj a krásným výhledem na Malý pás. „S vinařskou místností jsme velmi spokojeni,“ říká Morten. Sklo až do vinařské místnosti má „bronzovou“ barvu, díky níž místnost vypadá tepleji a lákavěji.


Samotná místnost není ochlazována, protože požadavek na utilitární místnost byl vyšší než po skladovací místnosti. Pro udržení optimálních podmínek pro vína byly proto nainstalovány dvě chladničky na víno Pevino – jedna pro červené víno a jedna pro bílé víno, rosé a šampaňské. Díky tomu má Morten vína připravená k podávání při správné teplotě.


Chladničky na víno Pevino jsou vybaveny prezentačními policemi, což znamená, že štítky na lahvích směřují ven a vína jsou krásně prezentována. Police jsou také plně výsuvné. To nejen usnadňuje nalezení správné láhve, ale je také vizuální potěšením prohlédnout si kolekci.

Sen milovníka vína

S místem pro 350 lahví je tato místnost téměř jako pokladnice pro milovníky vína. Místnost je přibližně 8 metrů čtverečních a kromě vinných chladičů je místnost vybavena regály na víno Caverack, ve kterých se nachází Mortenova široká sbírka vín.

Morten a jeho žena často využívají své vinařské místnosti, a to jak před večeří, když chtějí hosty přivítat osvěžujícím aperitivem, tak po večeři, když chtějí večer zakončit stylově.


„Společnost Wineandbarrels přišla s několika opravdu dobrými řešeními pro místnost a spolupráce byla velmi dobrá,“ říká Morten.


Mortenova vinařská místnost není jen místem pro skladování vín, je to místo pro vzpomínky, sounáležitost a radost. Je to připomínka toho, že víno může být více než jen nápoj; může to být zážitek sdílený s těmi, které milujeme a milujeme.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Přihlášením souhlasíte s našimi zásadami ochrany osobních údajů. Můžete se kdykoli odhlásit.