Domů

Případy zákazníků

Restaurace v srdci vašeho domova

  • Zákazník:
  • Moduly:
  • Plocha:
  • Restaurace Kohagen
  • Caverack ošetřený bílým tvrdým voskovým olejem
  • 20 kvm

„Opravdu milujeme to, co děláme“

V srdci malebného Sparreholmu, jen pár minut jízdy od Stockholmu, najdete restauraci Kohagen. Ale tato restaurace je víc než jen místo k jídlu; je to skutečný vášnivý projekt, sen, který se splnil páru za ním, Emmě a Gustafovi. To, co toto místo činí jedinečným, je nejen vynikající jídlo a idylická atmosféra, ale také skutečnost, že je to jejich domov. Pomohli jsme páru navrhnout a postavit jejich krásnou vinařskou místnost!

Emma, zkušená kuchařka a vyškolená cukrářka, a Gustaf, bývalý manažer restaurace a vášnivý milovník vína, se rozhodli spojit své vášně a vytvořit místo, kde se jídlo, víno a příroda snoubí v harmonii. A jejich cesta začala v roce 2022, když se přestěhovali do Sparreholmu a začali stavět svůj vysněný dům na Emmině rodinné farmě Gråsta Gård.

"Skutečně milujeme to, co děláme, ale jako rodiče malých dětí je stále obtížnější být pryč a pracovat mnoho večerů. Když jsme se tedy rozhodli opustit Åre a postavit dům ve Sparreholmu, věděli jsme, že musíme udělat něco jiného, abychom mohli pokračovat v tom, co se nám líbí nejvíc," říká Emma.

Vznikla myšlenka zkombinovat dům s restaurací, kde si pár může sám rozhodnout o otevírací době, menu a hostech.

Světlé odstíny s Caverack

Jednou z nejpozoruhodnějších vlastností jejich nového domova je však krásná vinařská místnost, která byla postavena s péčí a odbornými znalostmi pod odborným vedením Niclase z Wineandbarrels.

Tato vinařská místnost není jen sbírkou lahví, je poctou umění vína a projevem Gustafovy vášně pro víno.

Vinařská místnost má plochu 20 čtverečních metrů a nachází se přímo vedle kuchyně, takže si můžete vychutnat místnost a zároveň si vychutnat vybrané menu s vínem, které je vždy založeno na přírodě kolem města Kohagen.

"Vždy servírujeme ochutnávkové menu, které je pro naše hosty tajné. Menu bude obnoveno, ale některé z našich charakteristických pokrmů (oblíbené pokrmy zákazníků) se budou objevovat stále." Říká Gustav.

„Vinařství je srdcem domu a každý, kdo nás dosud navštívil, zde svou cestu vždycky končí.“

Gustafovy expresy

Srdce domu

Vinařská místnost je postavena z krásných regálových modulů na víno Caverack společnosti Wineandbarrel. Místnost sleduje téma domu s velmi surovým betonem, krásným dřevem, černými detaily a sádrovými stěnami, takže neuvěřitelně dobře zapadá do celého domu. Všechny stojany na víno jsou ošetřeny tenkou vrstvou bílého tvrdého voskového oleje, který dodává vinařské místnosti elegantní vzhled a skvěle vypadá se zbytkem domu. Gustav je s výsledkem velmi spokojen.

„Vinařství je srdcem domu a každý, kdo nás dosud navštívil, zde svou cestu vždycky končí,“ vyjadřuje Gustaf. Pro Gustafa byl vinařský sklep vždy ústřední součástí jeho projektu.

Gustaf se rád podělí o své názory na stavbu vinařského sklepa. S láskou ke starému světu, zejména k Piemontu a německému Rieslingu, chtěl vytvořit prostor, který by odrážel jeho vášeň a estetický smysl.

"Obecně se držím starého světa, takže to bude základ i zde v Kohagenu. Moje soukromá sbírka vín pochází asi z 50 až 60 % z Piedmontu, ale pro německý Riesling jsem také neuvěřitelně slabá." s úsměvem dodává Gustaf.

Kreativita, kvalita a osobní služby

Pokud hledáte gastronomický zážitek nad rámec všedních dnů, ve kterém je důraz na kreativitu, kvalitu a osobní služby, navštivte restauraci Kohagen. Místo, kde se jídlo, víno a příroda spojují jedinečným a krásným způsobem a kde je každé jídlo cestou samo o sobě.
Navštivte a zarezervujte si stůl na webových stránkách www.restaurangk. Restauraci Kohagen můžete sledovat také na jejím Instagramu @restaurangkohagen.

Pokud jste se inspirovali k vytvoření vlastní vinařské místnosti, obraťte se na jednoho z našich designérů ve společnosti Wineandbarrels ZDE.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Přihlášením souhlasíte s našimi zásadami ochrany osobních údajů. Můžete se kdykoli odhlásit.