Domů

Případy zákazníků

Vybraná květnová vitrína

  • Zákazník:
  • Moduly:
  • Objem zásobníku:
  • Místo:
  • Soukromé
  • Dubové stojany na víno Caverack
  • přibližně 500 lahví + několik krabic
  • Nordberg – Norsko

Příběh krásného a odlišného zážitku z vína

Ve vilové čtvrti v Oslu, konkrétně v Nordbjergu, najdete působivý vinný sklep, který je navržen tak, aby ukrýval nejchutnější vína ze Sveinovy kolekce. Ve Sveinu, nadšeném milovníku vína, byla část suterénu v souvislosti s rozsáhlou rekonstrukcí přeměněna na vinařskou místnost a zde začíná příběh krásného a odlišného zážitku z vína s Caverackem.

Podzemní instalace

Během rozsáhlé rekonstrukce svého domu se Svein a jeho architekt rychle dohodli, že využijí stávající suterén domu a vytvoří ideální místo pro skladování vína. Ale Svein chtěl víc než jen funkční sklep, chtěl vizuálně působivý prostor.

Společně s architektem se rozhodli vytvořit příjemné spojení mezi sklepem a zbytkem domu. Pod podlahou se proměnil ve vinný sklep, a proto se rozhodli vytvořit masivní skleněnou podlahu, která nabízí krásný výhled do vinného sklepa z knihovny nahoře.

Do tohoto zážitku plného vína vstoupíte z druhého konce domu, přes posilovnu, kolem lázní i sauny. Odtud stojíte ve vinném sklepě, který je vyroben z vinných regálů Caverack z krásného dubu.

Opravdu upoutá pozornost instalace skleněného stropu, díky kterému je celá krása vzdušná, výrazná a krásná. Ačkoli je sklep přirozeně chladný díky svému podzemnímu umístění, Svein pečlivě sleduje teplotu a vlhkost, aby zajistil dokonalé podmínky pro své víno.

Instalace regálů na víno Caverack od podlahy ke stropu dodává skleněnému stropu elegantní atmosféru. Tyto truhlářsky vyrobené stojany na víno byly instalovány rychle a snadno, což překvapilo i Sveina.

„Montáž regálů na víno byla tak rychlá, že jsem tomu nevěřil“

Svein

Stojany na víno s integrovaným LED světlem

Pro dodání dalšího jasu místnosti jsou do polic integrována LED světla, která poskytují krásné osvětlení lahví. Přirozené světlo také proniká z okna v horní části stěny, což nejen vylepšuje atmosféru, ale také dodává místnosti další rozměr.

Když Thomas z firmy Wineandbarrels nakreslil první nákres pro Svein, nebylo potřeba sklo v podlaze nad vinařským sklepem. Ale když se to stalo, Thomas změnil design a přidal skutečný geniální dotek. Téměř po celém obvodu v horní části modulů umístil „vystavovací police“ Caverack (Half Andino). To umožňuje fantastický výhled na lahve z knihovny nahoře, díky čemuž je vinný sklep skutečným vizuálním středobodem v domě.

Spodní moduly jsou navrženy s výsuvnými policemi, do kterých lze umístit celé krabice na víno.

S místem pro přibližně 500 lahví a několik celých krabic splňuje vinný sklep estetický i praktický účel.

„Každý, kdo mě navštíví, se musí jen podívat dolů a myslet si, že to vypadá tak dobře“

Svein

Upozorňujeme prosím:

Svein vyjádřil svou spokojenost s celým procesem, od výkresů až po dokončení vinařství, a řekl: „Vše proběhlo hladce a s konečným výsledkem jsem opravdu spokojený.“

Vinařský sklep není jen skladovací místností, je to také estetické mistrovské dílo, které zdobí Sveinův domov a pozvedá zážitek z vína pod norskými horami do nových výšin. Stojany na víno Caverack jako základní kámen jsou příkladem toho, jak se tvar a funkce mohou spojit a vytvořit skutečný ráj pro každého milovníka vína.

Pokud jste se inspirovali a chtěli byste, abychom vám pomohli s instalací vína, náš tým odborníků je vždy připraven pomoci. Máme zkušené designéry, kteří vám pomohou navrhnout vaši oblíbenou vinařskou místnost podle vašich přání.

Navrhněte si vlastní vinařskou místnost, vyzkoušejte náš bezplatný nástroj pro navrhování.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Přihlášením souhlasíte s našimi zásadami ochrany osobních údajů. Můžete se kdykoli odhlásit.