Domů

Průvodci

Který korkový šroubovák je nejlepší?

Zde je zcela neskrytá pocta designu servírovacího korkovíku! Je to jen ten nejlepší nástroj. Pro mě musíte vybrat korkovírek, který vám nejlépe vyhovuje, ale když mě požádáte, abych si ho vybral, je to pro mě docela snadné.

Morten, profesionál se zkušenostmi v oblasti restaurací a vinařství

Nejlepší je starý

Pohodlně sedí v ruce. Nezabírá mnoho místa v kapse, snadno se používá a funguje bezchybně pokaždé. Existuje spousta dalších korkovíků, ale vždy se vracím k korkovíku číšníka.

Především je to osvědčený a spolehlivý nástroj. Od svého vynálezu a patentování v Německu v roce 1882 nebylo provedeno jen velmi málo změn v jeho designu.

Proč je číšníkův korkový šroubovák nejlepší

Korkový šroubovák dobrého číšníka je trochu jako kapesní nůž. Dobrou věcí na tomto typu korkovíku je, že máte všechny potřebné funkce na dosah ruky bez zbytečných triků.

Číšnický korek má své jméno z dobrého důvodu. Služebníci to milují. Je to skvělý nástroj a pokud chcete najít dobrý šroubovák, zeptejte se tesaře.

Podívejme se na prvky korkovíku, díky kterým je tak dobrý.

Věci, díky nimž je servírovací korkovník vítězem

Šroub byl nahrazen spirálou, což je skvělá věc. Dobrý korkový šroubovák je vybaven spirálou namísto šroubu, protože šroub korek velmi snadno zničí.

Proto zvolte korkový šroubovák se spirálou, nejlépe s teflonem potaženou spirálou.

Nůž nebo řezačka na fólii může mít obloukový tvar, takže vytvoří jemný kulatý řez podél zaoblení láhve. Některé nože na řezání fólie mají vroubkování, což je velmi dobré, protože se tak rychle netupí.

Upřednostňuji nůž před řezačkou fólie s kolečky, protože s nožem se mohu rozhodnout, kde chci fólii nařezat. Kromě toho je řezačka fólie k ničemu, pokud je láhev uzavřena lakem nebo voskem.

Zvedací jednotka na konci může být přednostně ve dvou krocích, aby se jádro zvedalo konstantnějším vertikálním pohybem.

Jedná se o jedno z mála konstrukčních vylepšení, kterým byl korkový šroubovák podroben od koncepce.

Vítěz testu Corkscrew

Zátkový šroubovák, který test pokaždé vyhraje, je číšníkův zátkový šroubovák. Ve všech odborných časopisech, které se zabývají vinařským průmyslem, byly korkoví šneky testovány a sommelierové, barmani, číšníci, vinaři a další dobří lidé se vždy vracejí k korkovíku číšníka.

Proto lze snadno říci, že existují ohromné empirické důvody pro jmenování servírovacího korkovíku nejlepším korkovíkem na světě.

Zde jsme shrnuli náš výběr servírovacích korkovíků, takže můžete prozkoumat mnoho variant pomocí stejné designové šablony.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Přihlášením souhlasíte s našimi zásadami ochrany osobních údajů. Můžete se kdykoli odhlásit.