Domů

Průvodci

Co je dobré vědět o vinotékách

Zařízení vinné místnosti

Také sníte o zařizování vinné místnosti, vinného sklepa nebo oblasti svého domova vínem? Existuje mnoho způsobů, jak to udělat, a s našimi řešeními, designéry interiérů a nástroji pro interiérový design, jen vaše představivost stanoví hranice pro váš vysněný interiérový design.

Vinotéky jsou nezbytné pro každého milovníka vína, který chce skladovat své lahve správně a esteticky příjemným způsobem. Tento průvodce vám pomůže pochopit, co zvážit při výběru správné vinotéky pro váš domov.

Materiály a design.

Účel vinotéky

Vinotéky jsou navrženy tak, aby uchovávaly lahve vína ve správné poloze, která je obvykle horizontální. To zajišťuje, že víno je neustále v kontaktu s korkem, což zabraňuje vysychání a smrštění korku. Suchý a smrštěný korek může způsobit, že do láhve pronikne vzduch a oxiduje víno, což zničí jeho kvalitu.

Vinotéky jsou k dispozici v mnoha různých materiálech, včetně dřeva, kovu a plastu. Volba materiálu může ovlivnit jak vzhled regálu, tak jeho funkční vlastnosti. Dřevo je oblíbené pro svou klasickou krásu a dobré izolační vlastnosti, zatímco kov je často volen pro svou moderní estetiku a trvanlivost.

Praktická použitelnost a estetika.

Kapacita a přizpůsobení

Při výběru vinotéky je důležité zvážit počet lahví vína, které plánujete skladovat. Vinotéky se značně liší velikostí, od malých modelů, které pojmou několik lahví, po velké regály, které pojmou stovky lahví. Přemýšlejte o své současné sbírce a jakémkoli budoucím rozšíření.

Několik našich značek nabízí modulární vinotéky, takže je můžete snadno postavit a rozšířit podle potřeby.

Při umisťování své vinotéky doma se vyhněte jejímu umístění na přímé slunce nebo blízko zdrojů tepla, protože to může způsobit vysychání regálů. Vyhněte se také umístění regálu blízko vibrací, například na nebo blízko pračky.

Chladné, tmavé a stabilní prostředí je ideální pro dlouhodobé skladování vína. Zvažte, zda potřebujete jednotku s kontrolou teploty (chladicí jednotku) nebo zda váš domov již nabízí vhodné podmínky, například ve sklepě.

Kromě funkčnosti by vaše vinotéka měla také doplňovat estetiku vašeho domova. Mnoho vinoték je navrženo s elegantním vzhledem, který může fungovat jako součást vašeho interiéru. Zvažte různé styly a barvy, které se hodí k vašemu prostoru, a přemýšlejte o nástěnném systému jako o nábytku, který je jak praktický, tak dekorativní.

Vinotéka ve vašem domově

Pokyny k péči a čištění

Pro zachování a údržbu dřevěných vinoték doporučujeme otřít je měkkým mikrovláknovým hadříkem, aby se odstranil prach a nečistoty. V případě potřeby hadřík vyždímejte v teplé vodě a otřete, abyste odstranili odolnější nečistoty. Ujistěte se, že vaše vinná místnost má vlhkost pod 75 %, protože dřevo může hostit plísně. Také zajistěte dobré proudění vzduchu kolem polic, aby se zabránilo hromadění vlhkosti a plísní.

Dobře zvolená vinotéka není jen praktickým řešením pro skladování vína; je to také investice do zachování vaší sbírky vín a zkrášlení vašeho domova. Pečlivým výběrem můžete zajistit, že vaše víno bude skladováno v optimálních podmínkách a zároveň esteticky obohatíte svůj domov.

Jsme vždy rádi, že vám pomůžeme najít správné řešení pro skladování vína.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Přihlášením souhlasíte s našimi zásadami ochrany osobních údajů. Můžete se kdykoli odhlásit.