Vestavěné a integrované chladiče vína – jaký je mezi nimi rozdíl?

Vytvořeno dne

Vestavěné a integrované chladiče vína – jaký je mezi nimi rozdíl?

Přemýšlíte o zakoupení chladicího boxu na víno, ale nevíte, zda by měl být integrován nebo vestavěn? Pokračujte ve čtení..

 

Volně stojící

Chladničk na víno se celkově dělí na tři různé typy: volně stojící, vestavěné a integrované. Volně stojící je dostatečně jednoduchý a lze ho umístit téměř kamkoli, pokud má po všech stranách pět cm volného prostoru.

U ostatních dvou typů však může dojít k záměně, protože jsou v očích mnoha představovány jako stejné řešení, jako součást kuchyňského ostrůvku, kuchyňské skříňky atd. Je také pravda, že konečný výsledek má určité podobnosti, ale stále existují některé důležité rozdíly.

 

Rozdíl spočívá v rozměrech

Vestavěná

Největší vizuální rozdíl mezi vestavěnými chladiči vína a integrovanými je, že vestavěné mají jednodušší rozměry. Vestavěná chladnička na víno bude mít téměř vždy standardní šířku 59,5 cm. Důvodem je to, že je určena k nahrazení kuchyňské linky.

Většina standardních kuchyní se dodává s vysokými a nízkými skříňkami o šířce 60 cm. To znamená, že pokud se některá z těchto skříní odstraní, lze jako přímou náhradu umístit vestavěnou chladničku na víno.

Jedním z nejběžnějších příkladů je, když si představíte prostor pod kuchyňským stolem, kde lze umístit pračku nebo myčku nádobí. Vestavěnou chladničku na víno zde jednoduše zasunete pod desku stolu, zatímco přední část bude viditelná a zarovnaná se zbytkem kuchyňské fronty.

Hloubka vestavěné chladničky na víno bude většinou max. 60 cm, což odpovídá většině moderních kuchyňských zařízení, ale samozřejmě existují výjimky.

 

Integrovatelná

integrovanou chladničkou na víno je chladnička na víno umístěna uvnitř stávající kuchyňské linky. To znamená, že kuchyňská linka je již na svém místě, buď vysoko nebo nízko, a chladicí box na víno je pak umístěn na polici uvnitř kuchyňské linky.

Integrovaná chladnička na víno se dále vyznačuje tím, že vlastní skříňka má menší rozměry než kuchyňská linka, protože musí být umístěna uvnitř. Například šířka chladicího boxu na víno bude obvykle 55,5 cm (a vždy méně než 60 cm), zatímco dvířka budou trochu širší a pokryjí tak rám kuchyňské linky. Výsledkem je kompletnější výsledek, který se hodí do většiny moderních kuchyní.

 

 

Cirkulace vzduchu je zásadní

Ať už zvažujete vestavbu nebo integraci chladničky na víno do kuchyně, vždy musí být splněn jeden parametr, a to je cirkulace vzduchu. Správně nainstalované větrací řešení je nezbytné pro optimální fungování chladicího boxu na víno a jeho co nejdelší životnost.

Nejjednodušším řešením je vestavěná verze. Jediným požadavkem je volná cirkulace vzduchu ve spodní části přední části chladicího boxu na víno. Mřížka chladicího boxu na víno se postará o to, aby dovnitř mohl vnikat čerstvý vzduch a horký vzduch byl vytlačován ven.

Některé chladničky na víno mají vloženou základnu, což znamená, že můžete před ně umístit vlastní základnu, abyste dosáhli kompletnějšího výsledku. Jediným požadavkem je, aby byl v základně gril.

Pokud jde o integrované chladiče vína, potřebuje trochu víc. Zde musí být volný vzduch za chladičem vína, nahoře a dole. Důvodem je to, že chladnička na víno nasává a vytlačuje čerstvý vzduch dovnitř a teplý vzduch ven za chladničkou na víno.
Vzhledem k tomu, že horký vzduch stoupá, musí unikat nahoře otvorem v kuchyňské lince. Chladič vína musí být schopen nasávat čerstvý vzduch zespodu přes mezeru za policí, na které je umístěn, a přes mřížku ve spodní části přístroje stejným způsobem jako u vestavěného chladiče vína.

Volný prostor za chladičem vína zajišťuje konstantní a neomezenou cirkulaci teplého i studeného vzduchu. Pokud máte dotazy ohledně instalace integrované chladničky na víno, doporučujeme, abyste se obrátili na jednoho z našich prodejních asistentů a požádali o další poradenství.

Neomezené možnosti

Pokud je výše uvedené možné dodržet, stanovuje meze pouze představivost (a případně rozpočet a dostupný prostor). Pokud jde o rozpočet a velikost chladicího boxu na víno, samozřejmě máme něco pro každého.

Ať už tedy hledáte integrované řešení s jedinou teplotou pro 24 lahví vašeho každodenního vína nebo vestavěnou chladničku na víno se dvěma zónami pro 150 lahví pro spotřebu i dlouhodobé skladování, máme pro vás něco.


žádný komentář / žádné komentáře
Napište své připomínky

Můžete porovnat až 3 produkty
Porovnat
MAX. 3 jednotky
Počet lahvíPočet lahví
Typ lahveTyp lahve
Chladicí zónyChladicí zóny
Energetika/kWhEnergetika/kWh
MístoMísto
Úroveň stoupání (dB)Úroveň stoupání (dB)
Počet policPočet polic
Výška Výška
ŠířkaŠířka
HloubkaHloubka
Otočné dveře Otočné dveře